LykkeLiga runder 300 spillere

In LykkeNyt by Mikael Espensen

På bare et år har LykkeLiga spredt sig til hele landet. Danmarks lykkeligste håndboldliga fejrer nu en milepæl af de helt store. Med 21 nye håndboldhold runder vi hele 300 spillere.

Det er næsten ikke til at tro. Præcis 319 udviklingshandicappede håndboldspillere mellem 6 og 16 år er nu registreret på LykkeLiga-hold over hele landet. Det kan lade sig gøre fordi 140 ildsjæle bruger deres tid, energi og kærlighed på at skabe livsglæde, holdånd og vindermentalitet hos en målgruppe, som ellers ofte behandles som alt andet end vindere.

Hvad skete der lige der?

Vi må knibe os i armen. For et øjeblik siden var LykkeLiga bare en skør idé. Nu har vi åbnet kontor med klipsemaskiner, potteplanter og eget skilt på døren. Pludselig er der to fuldtidsansatte, der arbejder for fuld fart med at gøre udviklingshandicappede børn lykkeligere i Danmark. Og lige om lidt afholder vi verdenshistoriens første LykkeCup. En håndboldfest som hylder vores spillere og giver dem en dag som verdensstjerner.

Råber vi for højt?

Vi har ikke opfundet håndbold – heller ikke for udviklingshandicappede børn. Der har været masser af ildsjæle før os, der har skabt enorm glæde for masser af børn. Dem har vi stor respekt for. Indimellem er der vist nogen, der synes, at vi forsøger at tage æren for det hele. At vi burde være mere ydmyge og ikke råbe så højt.

Men vi råber altså videre. For vi er sindssygt stolte over, at mere end 300 udviklingshandicappede børn nu giver hinanden high-fives rundt omkring i hallerne. Helt nye håndboldsspillere, som for første gang oplever at være en del af et hold. Som forældre til unger med kromosomkludder giver det stadig en klump i halsen, hver eneste gang vi ser dem løbe på banen.

Hele Danmarks Liga

Vi har stadig masser af ambitioner. Og heldigvis oplever vi også stor interesse og opbakning fra både samarbejdspartnere, sponsorer, politikere, klubber og forældre. Det giver os yderligere blod på tanden og lyst til at skabe endnu mere lykke.

Vi kan også se, at Danmark elsker vores spillere. På bare et halvt år har danskerne trykket like, kommenteret eller delt vores indhold på sociale medier mere end en kvart mio. gange. Vores mest populære opslag kommer ud til 1 mio mennesker. 

Vi er rigtigt glade for, at så mange danskere engagerer sig og gider følge med i LykkeLiga. Vi tror nemlig på, at vores børn får et nemmere liv, hvis danskerne kender til dem. Derfor gemmer vi dem ikke væk. Tværtimod – vi viser stolt vores stjerner frem. LykkeLiga er nemlig hele Danmarks Liga!

Om forfatteren

Mikael Espensen

Facebook Twitter

Mikael er idémand og initiativtager til LykkeLiga sammen med Rikke Nielsen. I dag sidder han i LykkeLigas bestyrelse og giver strategisk sparring til Rikke. Til hverdag er Mikael reklamemand hos Weltklasse i Aalborg og far til stjernespilleren Kaya Espensen fra Aalborg Kidz.