LykkeLigas livsgnist

Hos andre organisationer kaldes det måske DNA eller Mission. Hos LykkeLiga kalder vi det vores livsgnist. Det er nemlig dét her, der motiverer os og sætter retning. Ordene kommer ikke ud af ingenting – de beskriver den måde LykkeLiga har fungeret og arbejdet på siden de allerførste dage i 2017. Vores livsgnist er vores eksistensgrundlag, vores måde at tænke og vores rettesnor, når vi tager beslutninger.

LykkeLigas formål er at skabe lykke og fællesskab blandt børn og unge på specialområdet og deres familier. Vi har et fundamentalt positivt syn på mennesker med særlige behov og bruger begrebet “ekstraordinære mennesker” til at beskrive dem. Det gør vi, da vi har at gøre med mennesker ud over det sædvanlige. Også deres familier betragter vi som ekstraordinære, da alle familier i LykkeLiga er en ligeså stor del af det fællesskab, vi har fået skabt, som spillerne er. LykkeLiga er baseret på et optimistisk, livspositivt verdenssyn, som gennemsyrer alt, hvad vi gør. Vi ønsker at skabe ekstraordinære oplevelser for ekstraordinære mennesker.

LykkeLiga fokuserer på alt det positive omkring ekstraordinære mennesker. Vi lader andre om at håndtere udfordringer og vanskeligheder. Vi giver plads til alle – uanset udfordringer og handicap. Vi tilpasser os og leverer dét, som vores ekstraordinære målgruppe har brug for. LykkeLiga er i evig udvikling og søsætter løbende nye initiativer og projekter, der udfordrer og udvikler det samfund, som omgiver ekstraordinære mennesker. 

LykkeLiga er en apolitisk organisation, men vi arbejder for positiv synlighed af ekstraordinære mennesker i alle lag af samfundet. LykkeLiga er skabt til forældre til ekstraordinære mennesker og er stærkt forankret ude i familierne. Hos LykkeLiga tror vi på, at ekstraordinære børn er katalysatorer for lykke. Derfor spiller de en vigtig rolle i vores samfund.

LykkeLiga skaber små stjerner
Her er man stolte forældre og ikke belastede familier. Her er børnene topspillere uanfægtet, hvor få regler de kan huske. Med etableringen og promoveringen af lokale hold sigter LykkeLiga efter, at børnene skal genkendes på gaden som “dem der fra det seje håndboldhold” – og ikke bare som et barn med et udviklingshandicap. LykkeLiga skaber små stjerner på en stjernehimmel af positive fællesskaber.

“De her børn blomstrer op, når de pludselig bliver en del af et fællesskab. På et håndboldhold er alle spillere nemlig vigtige!”Rikke Nielsen, LykkeLeder

Fakta


Målgruppe

Det er svært at finde præcise tal for, hvor mange børn med et udviklingshandicap, der er i Danmark. Et godt bud er dog omkring 10.000 (mellem 5 og 16 år)

Helbred

Ifølge sundheds- og ældreministeriet har udviklingshandicappede et markant dårligere helbred end resten af befolkningen. Det skyldes bl.a. mangel på motion.

Fællesskab

Meget få børn med et udviklingshandicap spiller holdssport. Dermed går de glip af vigtige fællesskaber og læring om sociale kompetencer.