LykkeLiga ødelægger mit dårlige humør

In LykkeKlumme, LykkeNyt by Mikael Espensen

Jeg er egentlig en ret kynisk type. Måske en arbejdsskade jeg har pådraget mig i reklamebranchen. Sådan én, der med stor sarkasme uddeler passivt aggressive håndmadder, når nogen synes noget andet end mig. Jeg hader katte, kakao og kraftidioter. En smågnaven, selvretfærdig kværulant, der bliver fornærmet over ingenting.

Det forstår min datter bare ikke! Det er som om downs syndrom er inkompatibelt med mavesurhed. Så snart min pande rynker og mine øjenbryn peger nedad… så står hun der! Med sine minutlange kram og varme brede hånd. Man når knapt at sprutte kaffen ud af arrigskab over avisens dårlige nyheder, før hun spørger “Hvad er der galt?” Og når hun så ligger sit hoved ind til mig, må jeg overgive mig: “Der er intet som helst galt min skat.” Livet med min datter har gjort det utroligt bøvlet at være gnaven.

Og som om det ikke er nok, at jeg skal trækkes med min datters evige optimisme og livgivende smil… Med mit engagement i LykkeLiga er jeg nu omgivet af næsten 600 unger, som bombarderer mig med smil fra hele landet. Begejstring, grin og glæde til trods for udfordringer fra alverdens handicap. Det er edderhuggemig svært at opretholde det dårlige humør.

Så nu har jeg helt og aldeles opgivet. Overgivet mig. LykkeLiga GØR mig lykkelig. Og jeg er bange for, at det her projekt kommer til at spolere det dårlige humør for rigtigt mange danskere fremover.

Rikke og jeg opfandt LykkeLiga sammen – og siden har vi lagt hundredevis og atter hundredevis af timer i at opbygge og udbrede konceptet. Jeg havde egentlig tænkt, at jeg kun skulle være med til at udvikle og opstarte projektet. At jeg sidenhen skulle trække mig og overlade tøjlerne til andre. Men jeg tror ikke jeg kan undvære det. Arbejdet med LykkeLiga giver så meget mening og tilføjer min hverdag masser af godt humør.

Derfor har jeg sagt ja til at sætte mig i stolen som bestyrelsesformand og fortsætte mit arbejde sammen med Rikke. Ja til mange flere timer – og mange flere skøre ideer. For ungernes skyld. For familiernes skyld. Men mest af alt fordi LykkeLiga ødelægger mit dårlige humør!