LykkeCup 23 slår alle rekorder

In LykkeNyt by Mikael Espensen

Hvis man kan slå verdensrekord i lykke – så har LykkeLigaspillerne og deres familier lige gjort det. I hvert fald slår tilmeldingen til årets sæsonfinale “LykkeCup” alle rekorder.

Hele 813 spillere er tilmeldt til verdens lykkeligste håndboldstævne i Jyske Bank Boxen i Herning på lørdag den 10. juni. Det er en stigning på næsten 25% i forhold til 2022. Spillerne kommer fra hele landet og repræsenterer 70 forskellige håndboldklubber. Foruden de danske spillere er der også gæster fra både Færøerne og Tyskland. De mange lykkelige håndboldhold følges på banen af 337 cheftrænere, der har forberedt taktik og finder siden sæsonstart i august.

En hyldest til håndboldheltene

LykkeCup er formentlig Danmarks største endagsevent for børn og unge med særlige behov. Og der venter de mange håndboldhelte en kæmpe oplevelse i Boxen. Her har nemlig 3.000 LykkeLigafans købt billet og står klar på lægterne til at hylde deres idoler. Bestyrelsesformand i LykkeLiga Mikael Espensen er én af dem, der glæder sig at klappe hænderne helt i stykker:

“Det er en helt speciel dag, hvor vi forældre, bedsteforældre, søskende og venner får lov at give udtryk for vores stolthed og kærlighed til vores børn. Os der er tæt på spillerne bliver ofte mødt af hoveder på skrå. Men til LykkeCup får vi lov at vise hele verden vores stolthed. Jeg tuder hvert eneste år, når min datter går indmarch – det har jeg også tænkt mig at gøre på lørdag.”

Malthe Ebert er i 2023 tildelt den ære at spille til den højtidelige og festlige medaljeoverrækkelse

Ungdommen rykker

Da LykkeCup 22 løb af stablen, var den helt store nyhed en satsning på unge LykkeLigaspillere over 18 år. Med støtte fra Tryg Fonden blev det nemlig muligt for LykkeLiga at intensivere arbejdet med den unge målgruppe. Derfor er det også med stor tilfredshed, at LykkeCup 23 byder velkommen til hele 183 ungdomsspillere, som bl.a. får lov at vise deres talent frem for landstræner Nikolaj Jacobsen. Væksten på ungdomsområdet har dermed hurtigt givet pote.

“Det viser os jo, at der har været et stort behov for at samle de håndboldspillere op, som ikke længere gider lege ståtrold. Nu har vi brugt et lille år på vores ungdomssatsning – og potentialet ser ud til at være enormt. Og nu glæder vi os helt vildt til at se dem spille kampe på lørdag,” udtaler Mikael Espensen.

LykkeCup er helt normalt

Endnu engang lader det store stævne sig gøre takket være LykkeLigas mange “legekammerater” fra erhvervslivet. Både Lidl, Hummel, Socialpædagogerne, Vestjysk Bank, Colgate, Herning Kommune og Intersport har haft en finger med i spillet. Men med hele 120 frivillige på dagen bliver legekammeraten Normal ikke til at komme uden om.

Mikael Espensen forklarer det tætte samarbejde med butikskæden fra Silkeborg: “Jamen, Normal har nærmest adopteret LykkeCup og behandler det som deres helt eget barn! I dag spiller de en helt central rolle i både planlægningen og afviklingen af stævnet. Og så lyser kærligheden til vores spillere bare ud af hver eneste Normal medarbejder, som deltager på dagen!”

Fakta

LykkeLiga er Danmarks lykkeligste håndboldliga for børn og unge med et udviklingshandicap. Grundlagt i 2017 af forældre til børn med særlige behov. På få år er LykkeLiga vokset eksplosivt, og er i dag repræsenteret i håndboldklubber over hele Danmark, på Færøerne, i Grønland, Tyskland og Sverige. I dag tæller LykkeLiga-fællesskabet 80 hold, omkring 1300 spillere og over 450 frivillige trænere.

Pressekontakt

Signe van Ingen Bro
Mob: 22 16 51 36
Mail: signe@lykkeliga.dk