LykkeLiga lancerer nye tilbud til Cheftrænere

In LykkeNyt by Signe van Ingen Bro

I LykkeLiga sættes der nu endnu større fokus på fællesskab, anerkendelse og vidensdeling blandt de knap 500 frivillige trænere. Derfor lanceres to nye initiativer, der skal sikre lykken: Cheftræner Boost og Cheftræner Camp.

I LykkeLiga er missionen klar: at skabe lykke og fællesskab blandt børn og unge på specialområdet og deres familier. Her spiller LykkeLigas lige knap 500 frivillige trænere en helt central rolle. Uge efter uge står de i hallerne, og skaber positive oplevelser for alle LykkeLigas 1500 håndboldspillere. De er drivkraften og motoren til LykkeLiga-fællesskabet, og derfor udvides tilbuddene til trænerne.

Cheftræner Boost og Cheftræner Camp lanceres i den forbindelse. Boost er LykkeLigas én-dags bombardement af inspiration og erfaring for Cheftrænere. I fællesskab skal trænerne gøre hinanden bedre. Og lykkeligere. Boost afvikles to gange årligt. Et i øst og et i vest. Camp er en årlig weekend for Cheftrænerne. Et lykkeligt sammensurium af inspiration, faglighed og fællesskab.

Et fortjent skulderklap til lokale helte

LykkeLigas cheftrænergruppe består af en bred skare af håndboldtrænere, forældre, søskende og ildsjæle. Der er trænere, som har trænet ordinære spillere i mange år, unge trænere, nye trænere, erfarne trænere med stor håndboldviden og andre med masser af gåpåmod, men uden håndboldbaggrund. Vigtigheden af forskellige tilbud er derfor ikke til at tage fejl af.

“Cheftrænerne er vores håndboldstjerners lokale stjerner, og de har brug for inspiration til træningerne, netværk og anerkendelse. Et tilbud eller et trænerkursus kan aldrig stå alene, når vi har med så mange forskellige trænere at gøre. Det er jo vores opgave at kunne inspirere og give dem muligheden for at give og tage i vores fællesskab. Sammen kan vi gøre en endnu større forskel for vores børn og unge ude i klubberne.” Fortæller LykkeLeder Rikke Nielsen. 

354 Cheftrænere samlet til LykkeCup 2024 i Jyske Bank Boxen. Foto: Nicolas Cho Meier

Lykke lærer vi af hinanden

Et af fokuspunkterne ved de nye initiativer er, at trænerne selv skal på banen med deres erfaringer og viden. Nøglen til at gøre børn og unge med et udviklingshandicap til håndboldhelte er nemlig hos trænerne selv. 

Der er så mange, der kan lære os så meget, men lykke lærer vi af hinanden” fastslår Rikke Nielsen. Cheftræner Boost skal i særdeleshed danne ramme for Cheftrænernes egne erfaringer fra de ugentlige træninger og lokale initiativer, der skaber positive oplevelser fra både spillerne og deres familier.  

På tidligere trænerseminarer har der været indspark fra mennesker der, ligesom LykkeLiga, tror på, at ekstraordinære mennesker er katalysatorer for lykke, heriblandt Kasper Hjulmand og Christian Fuhlendorff. Det bliver ikke anderledes, når der afholdes Cheftræner Camp. Her vil der igen blive inviteret inspirerende mennesker ind, som kan motivere og give nye perspektiver til trænerfællesskabet.

Både Cheftræner Boost og Cheftræner Camp kommer til at emme af LykkeLiga, og har til formål at gøre LykkeLiga-stjerner til verdens bedste og lykkeligste håndboldspillere. “Vi bliver hver gang blæst bagover trænernes store engagement og den vilde fællesskabsfølelse, der opstår, når vi er sammen – og det kaldes vindermentalitet, siger jeg bare!” Slutter Rikke Nielsen. 

500 frivillige lige om hjørnet

Antallet af Cheftrænere er stadig stigende, og hos nogle klubber er der sågar venteliste til at blive LykkeLiga-træner.