En helt anden liga
Holdene opstartes, ledes og trænes af minimum 75 frivillige. Samtidig aktiveres børnenes familier i et aktivt netværk omkring håndbold – der sigtes efter at aktivere op mod 1.000 familiemedlemmer over de 3 år.
Familier og fanklubber
Familierne samles og organiseres i et online univers, der skaber mulighed for netværk og erfaringsudveksling på tværs af geografi og handicaps. Gennem familienetværket organiseres og afholdes en række “søskende-aktiviteter” for søskende til de handicappede børn. Der stræbes efter at aktivere minimum 100 søskende i alle aldre.
Projektet har desuden et fomidlingsben, hvor LykkeLiga danner konceptuel ramme omkring positiv kommunikation om udviklingshandicaps i den brede befolkning. Denne del sigter efter at aktivere op mod 50.000 danskere i “fanklubber” af de enkelte hold.
Skolekoncept og formidling
Gennem et skolekoncept afholdes minimum 36 årlige skolebesøg med en estimeret rækkevidde på 3.500 skoleelever. Desuden sigter projektet efter at skabe national og lokal pressedækning, som skal formidle positiv kommunikation om udviklingshandicaps til hele Danmark. LykkeLiga skal komme samfundet til gode ved at skabe bro mellem udviklingshandicappede og den brede befolkning. Desuden skal børnenes smittende begejstring inspirere til et lysere livssyn blandt alle danskere.
LykkeCup
LykkeLiga kulminerer årligt i et brag af en håndboldfest, når holdene tørner sammen i den ambitiøse turnering LykkeCup. Målet er, at LykkeCup bliver årets højdepunkt for de 300 børn – til LykkeCup er børnene alt andet end samfundsudfordringer. Her er de topscorere, sportsstjerner og familiens stolthed. LykkeCup kan på længere sigt rumme flere sportsgrene.
LykkeLiga er et blivende og bæredygtigt koncept, som lever videre efter den 3-årige udviklingsperiode. Dette sikres gennem nært samarbejde med eksisterende organisationer som DHIF og DHF.