LykkeCup: 910 håndboldstjerner stiller op i venskabsformation

In LykkeNyt by Mikael Espensen

Den 1. juni bliver Herning hovedstad i LykkeLand. Jyske Bank BOXEN bliver nemlig midlertidigt centrum for den lykkeligste liga i verden! Sæsonfinalen “LykkeCup” slår endnu engang alle rekorder og samler denne gang 910 ekstraordinære håndboldspillere.

Det er 4. år i træk, at Danmarks lykkeligste håndboldfinale afholdes i Jyske Bank BOXEN. Og i år er endnu én af messecenterets haller taget i brug for at rumme lykken. Med 910 LykkeLiga-spillere er LykkeCup formentlig Danmarks største endagsevent for børn og unge med udviklingshandicap. Foruden håndbold i særklasse byder LykkeCup på en dag med masser af oplevelser. Bl.a. kan håndboldstjernerne opleve lykkeligt Lego-byggeri, verdenspremiere på bandet “The Lykkeligans” og endeløse klapsalver fra de mange fans på lægterne.

Håndbold i venskabsformation

LykkeLiga har siden lanceringen i 2017 arbejdet målrettet med at skabe fællesskab i en målgruppe, hvor ensomhed desværre er en udbredt udfordring. I dag findes der LykkeLiga-hold i 65 af de 98 danske kommuner, og i alt 1550 børn og unge med udviklingshandicap er kommet med i et fællesskab.

Med et nyt initiativ kaldet “Venskabsformation” kommer LykkeCup 2024 forhåbentlig til at styrke fællesskabet i LykkeLiga yderligere. I år spilles der nemlig med blandede hold, hvor spillere fra forskellige byer bliver holdkammerater. “Vi vil virkelig gerne hjælpe til at skabe nye venskaber på tværs af holdene. Derfor stiller vi op i venskabsformation til årets LykkeCup. Samtidig betyder de blandede hold også, at vi sikrer bedre håndboldkampe med spillere, der er matchet til hinanden i niveau,” fortæller LykkeLigas generalsekretær Rikke Nielsen.

Vækst bliver ved at overraske

På LykkeLiga-kontoret var der egentlig en forventning om, at væksten i antallet af deltagere ved LykkeCup havde toppet, og at kurven ville flade ud. Men med hele 910 tilmeldte spillere kan der konstateres en vækst på 12% i sammenligning med 2023. “Efter sidste års rekord-tilslutning troede vi ikke rigtigt på, at vi kunne gentage succesen. Men i år er deltagertallet endnu engang eksploderet. LykkeCup bliver bare lykkeligere og lykkeligere,” slutter Rikke Nielsen.

Yderligere information

For pressehenvendelser:
Mikael Espensen, Medstifter og Bestyrelsesformand
Tlf. 28864588
mikael@lykkeliga.dk

Yderligere Data om LykkeCup 2024