Karen Brødsgaard bliver sportschef i LykkeLiga Ungdom

In Pressemeddelelse by Mikael Espensen

I årets nok mest spektakulære transfer i håndboldverden skifter den dobbelte OL-guldvinder Odense Håndbold ud med LykkeLiga. Som sportschef i en stor ungdomssatsning skal Karen Brødsgaard være spillende indpisker og sikre at unge med udviklingshandicap bevarer og udbygger deres håndboldfællesskab.

Rykker op i en helt anden liga

Med skiftet til LykkeLiga tager Karen Brødsgaard mere end tre skridt i sin håndboldkarriere og indtager én af de mest indflydelsesrige positioner i dansk håndbold. Den ledende stilling i LykkeLiga kan hun føje til et allerede proppet CV, som bl.a. indeholder 2 OL guldmedaljer (2000 og 2004), og som eneste kvinde i Danmark en uddannelse i EHF Master Coach der er den højeste europæiske håndboldtræneruddannelse.

Om skiftet til LykkeLiga fortæller den nytiltrådte sportschef: “Jeg har været involveret som frivillig i LykkeLiga siden begyndelsen i 2017. Og det er simpelthen det mest givende og kærlige fællesskab, jeg nogensinde har oplevet. Derfor er det kæmpestort for mig, at jeg nu får mulighed for at lægge al min energi i projektet.”

“LykkeLiga har masser af ligheder med de øvrige danske ligaer. Også hér findes der spillere med særlige behov – men også håndboldtalenter på et højt internationalt niveau.” Fortæller Karen Brødsgaard, som kommer til at besøge LykkeLigaklubber i hele landet og have daglig base i Odense.

Karen Brødsgaard slutter sig til LykkeLiga-teamet som består af: Rikke Nielsen- Direktør i LykkeLiga (tv), Signe Van Ingen Bro – Community Manager,
Lars Lundsgaard – Kontorchef og Mikael Espensen – Formand og Kommunikationsdims(th)
Hvad er LykkeLiga Ungdom?

Da LykkeLiga blev grundlagt i 2017 var fokus på børn med udviklingshandicap. I dag spiller ca 1.200 børn med forskellige udfordringer LykkeLiga-håndbold i omkring 80 klubber over hele landet. Men allerede kort efter opstarten oplevede Rikke Nielsen en efterspørgsel på et initiativ henvendt til unge voksne: “Forældre til unge voksne med udviklingshandicap kom op til os og fortalte, at deres unger manglede fællesskab og bevægelse i hverdagen. Og så oplever vi samme udfordring som i normal-idrætten – nemlig at spillerne falder fra, når de kommer i 16-18-års-alderen. Dét vil vi gøre noget ved nu!”

Og på sædvanlig LykkeLiga facon er der fokus på meget andet end håndbold. LykkeLiga Ungdom kommer nemlig til at have skarpt fokus på fællesskab, oplevelser og store smil: “Når man bliver 18 år, er det jo noget andet, der bringer smilet frem. Vi skal måske holde en fredagsbar – og det kan da også være, at der kommer til at blive kysset lidt i hjørnerne” Fortæller LykkeLiga direktøren.

Foruden forsvarsøvelser, kontraangreb og kysseri kommer spillerne i LykkeLiga Ungdom også til at øve sig i forpligtelser og hverdagsmestring. Spillerne får mulighed for at skrive en kontrakt med deres trænerteam, hvor man fx kan forpligte sig til selv at melde afbud, hjælpe i klubbens cafeteria eller løbetræne i weekenden.

Støttet af TrygFonden

LykkeLiga Ungdom bliver en realitet takket være en donation fra TrygFonden i 3 år.

Kontakt

Rikke Nielsen: 66 63 09 04

Karen Brødsgaard: 40 52 62 52

Hent Pressebilleder her

Se med hvordan det gik da sportschefen ankom i privat jet