275 spillere deltager i Danmarks lykkeligste sæsonfinale

In LykkeNyt by Mikael Espensen

LykkeLiga vokser og vokser. På bare ét år har 27 nye håndboldhold med udviklingshandicappede børn set dagens lys. Nu tørner de mange nye stjerner sammen til Danmarks lykkeligste sæsonfinale i Aalborg. 

Det er blot 12 måneder siden at Rikke Nielsen sagde sit job op for at dedikere sig til at skabe LykkeLiga. Siden da er det gået stærkt. 24 hold er startet op over hele landet og næsten 400 nye håndboldsstjerner lærer nu om skudfinter, highfives og fællesskab.

“Jeg går konstant og kniber mig i armen” fortæller Rikke Nielsen, der må erkende at succesen har overvældet hende: “Pludselig har LykkeLiga sit eget kontor. Med klipsemaskiner og potteplanter… Vi har LykkeLiga hold i alle kanter af Danmark – fra Bornholm og helt til Færøerne. Det er altså næsten ikke til at tro”.

Danmarks mest rummelige håndboldfest

Men den er god nok. LykkeLiga har taget hele landet med storm – og nu skal det fejres. Den 9. Juni afholdes premiere på LykkeLigas helt egen sæsonfinale “LykkeCup. Turneringen afholdes i Gigantium i Aalborg – i samme setup som når der spilles ligakampe, Champions League osv. 275 spillere fra hele landet har meldt deres ankomst.

“LykkeCup bliver en håndboldturneringen ud over det sædvanelige. Masser af underholdning med bl.a. Joey Moe og Jan Gintberg. Røg, konfetti, VIP arrangement, showkamp, legeland, gallafest osv osv. Og selvfølgelig masser af god håndbold” fortæller Rikke Nielsen. Turneringen er planlagt med masser af fokus på at skabe trygge rammer for spillerne. Der etableres fx et stillerum med mulighed for at trække sig tilbage fra larmen i hallen.

Eftertragtede billetter

Det er også af hensyn til spillerne, at turneringen ikke foregår for åbne døre. Der skal nemlig billet til for at komme ind og opleve stemningen på lægterne. Hver spiller udstyres med 10 billetter, som de kan dele ud til deres allerstørste fans.

“Man kan da godt kalde det ‘omvendt eksklusion’ når vi udelukker manden på gaden fra at deltage. Vi synes det er meget sjovt, at det for en gang skyld er de udviklingshandicappede der udelukker resten af samfundet.” griner Rikke Nielsen, som dog forklarer, at beslutningen handler om tryghed: “LykkeCup handler udelukkende om at give spillerne en god oplevelse. Det tror vi bedst de får, når publikum består af mennesker som de selv har inviteret.”

I alt er der omkring 3.000 billetter i omløb til LykkeCup. man skal altså inviteres af en spiller for at komme ind. LykkeCup sluttes af med en Gallafest, hvor 625 feststemte deltagere danser den allersidste energi ud af kroppen. 

Læs mere om LykkeCup >

Presse kit >

Se programmet for LykkeCup 2018