Lykken er: 489 håndboldstjerner til LykkeCup

In LykkeNyt, Pressemeddelelse by Mikael Espensen

489 spillere, 215 trænere og 79 hold. På bare to år har LykkeCup udviklet sig til Danmarks måske største event for børn med udviklingshandicap. 

Det bliver næsten dobbelt så lykkeligt, når Gigantium i Aalborg den 8. juni for anden gang lægger gulv til Danmarks lykkeligste sæsonfinale. Med næsten 500 deltagere er der nemlig tale om en fordobling af antallet af spillere siden LykkeCup 2018. Året før, i 2017, fandtes LykkeLiga slet ikke. Dermed er væksten til at tage og føle på og LykkeLiga må utvivlsomt være ét af de hurtigst voksende initiativer af sin slags.

For initiativtager og Direktør i LykkeLiga Rikke Nielsen er succesen da også nærmest ubegribelig: “Det føles jo stadig som forleden, at der ikke var noget håndboldhold til min datter Magda. Og nu står vi pludselig i en situation, hvor én af Danmarks største arenaer er lige ved at være for lille til at vi kan samles.” Gigantium i Aalborg bliver da også udnyttet til bristepunktet – bl.a. inddrages ishockey-arenaen til afholdelse af Galla-fest for 1100 spillere, trænere og forældre når det sidste mål er scoret. 

Jeg kender ikke selv til andre events, for børn med udviklingshandicap, som samler så mange deltagere. Hvem ved – måske er vores sæsonafslutning landets største event for de her børn. Og ellers er det klart en ambition at blive det.”

Rikke Nielsen

“Det er helt vildt at LykkeCup allerede har vokset sig så stor. Jeg kender ikke selv til andre events, for børn med udviklingshandicap, som samler så mange deltagere. Hvem ved – måske er vores sæsonafslutning landets største event for de her børn. Og ellers er det klart en ambition at blive det.” siger Rikke Nielsen med et smil.

Wafande, venskaber og verdensnyhed

De mange spillere betyder bl.a. også, at LykkeLiga har været nødt til at opfinde et helt nyt system for niveauindeling af holdene. “De her unger er jo allesammen helt forskellige – man kan ikke bare dele dem op efter alder og køn” fortæller Rikke Nielsen og fortsætter “Derfor har vi arbejdet hårdt på at sikre, at alle har det sjovt og bliver udfordret. Samtidig skal systemet jo rumme lykkeliga-ånden, hvor der er plads til alle.”

Og selv om det selvfølgelig er håndbolden, der er i centrum, så kommer der til at være masser af andre oplevelser for både spillere og fans. Turneringen skydes i gang med et festligt og følelsesladet indløb, hvor der er garanteret gåsehud til de flere tusinde tilskuere.

Dernæst danser spillerne sig varme med minikoncert fra Voice Junior aktuelle Wafande og opvarmning med LykkeLiga ambassadør Kristina “Mulle” Kristiansen. I løbet af dagen vil der være aktiviteter og håndboldoplevelser over hele Gigantium. “LykkeCup skal være en total-oplevelse for vores spillere. Et sted, hvor man kan finde nye venner fra hele landet.” understreger Rikke Nielsen.

“LykkeCup skal være en total-oplevelse for vores spillere. Et sted, hvor man kan finde nye venner fra hele landet.”

Rikke Nielsen

LykkeLigas grundlægger løfter desuden sløret for, at der venter spillerne en verdensnyhed i Gigantium: “Jeg kan ikke fortælle så meget om det. Men der er noget stort i vente. Det skal være en overraskelse for spillerne… Men jeg tror også, at det vil overraske resten af verden” slutter LykkeLederen gådefuldt af.

Fakta

LykkeLiga er Danmarks lykkeligste håndboldliga for børn med udviklingshandicap. Grundlagt i 2017 af tidligere håndboldsspiller Rikke Nielsen og reklamemand Mikael Espensen. Begge er forældre til døtre med downs syndrom. På bare 2 år er LykkeLiga vokset eksplosivt og er i dag repræsenteret i håndboldklubber over hele Danmark samt på Færøerne og i Grønland.

Antal klubber: 49
Antal aktive spillere: 650

Pressekontakt:

Bestyrelsesformand Mikael Espensen
Mob: 28 86 45 88
Mail: mikael@lykkeliga.dk

Pressemateriale:

Find yderligere presseinformation her

Download pressefotos her