Da facebook kom til Gistrup

In LykkeNyt by Mikael Espensen

Det er en kold januaraften på LykkeLiga-kontoret og stemningen er spændt. En bærbar computer bimler og snart efter dukker et smilende kvindeansigt frem på skærmen – live fra Menlo Park i Californien. “Hi guys, how are you? Thank you so much for making time for me.” Kvinden er ansat hos facebook, og hun er interesseret i LykkeLiga…

“Wow, hun har flotte tænder” hvisker Rikke. Hele situationen er surrealistisk. Det føles stadig som forleden, at LykkeLiga blot var en idé i en rødvinsbrandert. Og nu holder vi videokonference med selveste facebook. Kvinden med de flotte tænder fortæller, at Internetgiganten er interesseret i at sende et produktionsselskab til Danmark. De har fået øje på LykkeLiga og vil lave en kort film om vores projekt. Vores håndboldsspillere skal vises frem til hele verden. Vores underkæber har knap ramt bordet, før hun fortsætter: “Mark Zuckerberg sometimes uses these videos in his own personal communication.”

Der er helt stille i lokalet da samtalen er afsluttet og skærmen er gået i sort. “Det er altså helt vildt det her” fremstammer jeg. “Så du hendes tænder?” mumler Rikke.

Se videoen på “Community Voices from facebook” – eller direkte på dette link

Welcome to Gistrup

7 måneder senere lander et “Emmy-award-winning” produktionsteam i Aalborg lufthavn. De har taget turen fra Portland, Oregon – og kommer direkte fra en opgave i Milano. Nu skal de opleve Gistrup… og LykkeLiga.

Produktionsteamet brugte 2 hele døgn sammen med os. Både min datter Kaya og Rikkes Magda tog imod amerikanerne med masser af kram. “This is dad” forklarede Kaya på klingende engelsk, mens hun selvsikkert introducerede mig for holdet. Og jeg… var ved at trimle omkuld af stolthed.

Besøget fra facebookianerne kulminerede med en sær-træning for spillere fra Aalborg Kidz og Aabybro HK. Det foregik i selveste LykkeLigas vugge – Gistrup-hallen. Amerikanerne fik så meget kærlighed, at det lyste ud af øjnene på dem. De tog alle hjem klædt i LykkeLiga fantrøjer – og en uge senere fik jeg denne besked: “Mikael, we always enjoy the stories we tell, but sometimes, like this, we meet people that are just a little extra special with stories that truly move us.” Man kan vist roligt sige, at LykkeLiga-feberen har krydset Atlanten.

Forleden fik jeg i øvrigt en sød besked fra en dansk facebook-medarbejder, som netop havde været på tur til facebook-hovedkvarteret. Hun havde personligt overværet Mark Zuckerberg fremvise videoen på et internt seminar. Det synes vi er ret sejt.